2018. október 19., péntek

Lovas szabadulószoba

Az általam személyesen nem ismert, ám nagyrabecsült Panyi György ihlette az alábbi bejegyzést, aminek a címét azonban az edzőm adta, miután kimerülten beszámoltam arról, hogy miért késtem 20 percet az edzés kezdetéről.

Az alábbi szituáció normál esetben úgy néz ki, hogy lemegyek a karámhoz, kiakasztom a villanypásztort, kihozom a lovat, visszaakasztom a villanypásztort, és felsétálunk a pályához, max 5 perc.

Lovas játékok: Szabadulószoba. Feladat: hozd fel a karámból Angit!

Megvalósítás:

1. Lecaplatok a karámokhoz, ahol is Monty Houdini néz rám meleg pillantással a főbejáratnál. Realizálva, hogy vissza kell tennem Montyt a saját karámjába, ahhoz, hogy Angit ki tudjam hozni, különben Monty elszabadul, lecsomózom a villanypásztort, behatolok.
2. Montyt visszateszem a szerintem üres karámba. Montyka jelzi, hogy elfogyott a víz délutánra, ő nagyon szomjas. Odaviszem a vödröt, vizet engedek bele.
3. Megjelenik Szofi is a bokrok közül ugyanabban a karámban. Átkozódok. Fjordok isznak, időnként megijednek egymás fejétől a vödörben. Megállapítom, hogy Montynak csak a szája nagy, mert Szofika simán ledominálja. Nem tudom, hogy a két fjordot lehet-e egy karámban hagyni, mindenesetre jobb a békesség, legyenek külön (lehetnek együtt amúgy, mint utólag kiderült).
4. Másik (Fidó feliratú, ki tudja, hogy került ide) vödörbe vizet engedek, átrakom a szomszéd karámba. Átviszem Szofit, elengedem, aki tojik magasról a vízre, odébb megy legelni.
5. Figyelmemet a harmadik karámra fordítom, ahol Angi és Dasmi tartózkodik. Elmerengek azon, hogy ha itt ilyen jól elvannak, akkor a pályán Dasmi vajon miért sunyít mindenkire.
6. Letekerem a gordiuszi villanypásztort, ami igazából nem is villanypásztor, mert hál' istennek nincs benne áram, csak egy nylon zsinór. Megvan a magyarázat Monty Houdinire.
7. Összeszedem Angit, aki meglepően engedékenyen viselkedik.
6. Viszatuszkolom Dasmit a karámba, aki szintén jönne utánunk lelkesen.
7. Visszacsomózom a gordiuszi villanypásztort, és felviszem a lovat a boxba, hogy igyon, biztos ő is szomjas.
8. Lerogyok a padra kifújni magam.
9. Kihozom a boxból a hisztérikusan nyerítő Angit, aki nem iszik, viszont bepánikol az egyedülléttől. A pálya mellett megnyugszik, és legel.
10. Felnyergelem, felülök.

Tíz évet öregedtem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése